Γαστρεντερίτιδες…

Για τους ευνόητους λόγους, δεν θα συνοδεύσω αυτό το άρθρο με φωτογραφία.

Πρόσφατα η υγεία του Diego κλονίστηκε από μία γαστρεντερίτιδα. Στην αρχή σκέφτηκα ότι κάτι θα έφαγε στη βόλτα, μετά ότι κρύωσε η κοιλίτσα του από τη βροχή, αλλά όταν συνέχισε να έχει συμπτώματα (βρωμερές διάρροιες), τον πήγα στον κτηνίατρο. Το πρόβλημα ήταν η επώνυμη τροφή του. Μόλις άλλαξα τροφή δεν ξαναπαρουσίασε τα χαριτωμένα αυτά συμπτώματα. 

Βέβαια στα πλαίσια του να στρώσει το γαστρεντερολογικό του, αγόρασα μία πανάκριβη κτηνιατρική τροφή. Όπως έμαθα αργότερα, θα μπορούσα απλά να τον ταΐζω για λίγες μέρες βραστό κοτόπουλο με ρύζι

Γενικά, οι διάρροιες, ειδικά αν συνοδεύονται από αίμα ή άλλα υγρά, μπορεί να είναι ένδειξη ότι ο σκύλος είναι άρρωστος. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να ενημερώνεις τον κτηνίατρό του άμεσα.

Tip
Την τροφή του σκύλου την αλλάζουμε πάντα σταδιακά. Δηλαδή, για λίγες μέρες τον ταϊζουμε με την παλιά και την καινούρια του τροφή ανακατεμένες, για να συνηθίσει την νέα του τροφή. Διαφορετικά, θα κάνει διάρροιες και θα φταις μόνο εσύ για αυτό. Αλλά για να νιώσεις καλύτερα, να ξέρεις ότι μετά από λίγες μέρες που θα συνηθίσει την καινούρια του τροφή, θα σταμαθήσουν και οι διάρροιες. Αν κρίνεις ότι το σύπμπτωμα επιμένει, επικοινώνησε με κτηνίατρο.
Advertisements

2 Responses to Γαστρεντερίτιδες…

  1. Ο/Η ellianna λέει:

    συμφωνώ απόλυτα! το ίδιο πράγμα είχε συμβεί στο σκυλάκι μου με επώνυμη (ακριβή) τροφή. Μόλις του άλλαξα τροφή συνήλθε κατευθείαν!

  2. Ο/Η Christiana Koutsoyianni λέει:

    Είναι τρομερό όταν επενδύεις σε μια ακριβή τροφή για να προσφέρεις το καλύτερο στο σκυλάκι σου και τελικά αυτή η τροφή να καταλήγει να το χαλάει. Βέβαια, η ίδια τροφή μπορεί για άλλα σκυλάκια να είναι μια χαρά… Βλέποντας και κάνοντας…

Σχολίασε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s