Diego, έλα!

Φροντιστή έρχομαι! Ετοίμασε τις λιχουδιές!

Είναι βασικό ο σκύλος να επιστρέφει όταν τον φωνάζεις για τους ευνόητους λόγους. Πολύ πιθανό όταν ο σκύλος δεν έχει κάποια άλλα ερεθίσματα, όταν είστε για παράδειγμα στο σπίτι μόνοι σας, να σε ακούει πάντα. Η μαγκιά είναι να σε ακούει και όταν είστε στο πάρκο που του αρέσει πολύ και δεν θέλει να φύγει.

Αρχικά να ξέρεις ότι είναι φυσικό ο σκύλος να μην σε ακούει όταν παίζει με τα άλλα σκυλάκια ή όταν τρώει κάτι. Μην ακούς τους άλλους φροντιστές που κοκορεύονται λες και έχουν εκπαιδεύσει την Λάσι. Δεν ξέρεις τι μεθόδους ακολουθεί ο καθένας για να εκπαιδεύσει τον σκύλο του. Επίσης, είναι άδικο να συγκρίνεις τον σκύλο σου με άλλους.

Ο σίγουρος τρόπος για να αυξήσεις τα επίπεδα υπακοής του σκύλου σου στην εντολή «Έλα» είναι να του δίνεις ένα κέρασμα κάθε φορά που σε ακούει και έρχεται. Κάνε πρώτα δοκιμές στο σπίτι, για να αρχίσει να συνδέει ο σκύλος το έλα με το κέρασμα. Μετά συνέχισε τις δοκιμές στο πάρκο, για να καταλάβει ο σκύλος ότι το κέρασμα δεν το παίρνει μόνο στο σπίτι. Με τον καιρό θα μπορέσει να αλλάξεις τα κεράσματα με χάδια.

Αρχικά δεν ήθελα να εφαρμόσω αυτό το σύστημα στον Diego. Δεν ήθελα να τον δωροδοκώ για να είναι υπάκουος… Κάποια στιγμή άρχισα να βλέπω τα πράγματα ρεαλιστικά…

Προσοχή
Μην το παρακάνεις με τις λιχουδιές. Αν κρίνω από τον Diego, στα σκυλάκια αρέσει η γεύση της λιχουδιάς πολύ περισσότερο από αυτή της ξηράς τροφής. Αν δίνεις στο σκύλο σου συχνά λιχουδιές, μπορεί να κακομάθει και να μην θέλει να φάει την ξηρά τροφή.

Σχολίασε